Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2013 12:12 - Победа над олигарсите- Възможна ли е?
Автор: boykog1 Категория: Политика   
Прочетен: 306 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Възможно ли е да победим олигарсите на избори? Сигурно ама ще е трудно.

Както всички знаем без пари избори не стават.

Проблем 1

Да приемем ,че се появи подходящия човек (група хора) с необходимия морал, воля и професионализъм. Приемаме имат платформа и шанс да се харесат на избирателя. Тази формация първо трябва да се представи на избирателя , а как става това? Ами пътувания, пресконференции, чрез медиите, плакати и т.н. А за това трябват пари и то доста. Ако не се направи може да се окаже ,че никой няма да гласува за тях по простата причина ,че никой не е чувал даже за съществуването им.

Проблем 2

Да приемем ,че по някакъв начин (чудодеен) имаме популярен кандидат (партия) , искана от целокупния български народ  мога да Ви уверя ,че резултатите ще бъдат замазани, изопачени и т.н. ако нямаш съответната защита  под формата на застъпници при броене на гласовете, готов екип от юрист за действие при подаване на сигнал, доста коли за да осигуряват логистиката при контрола а и може би 1-2 бригади от по яки момчета (не за друго а да респектират и да въздържат опонентите от лоши помисли относно твоите застъпници). Всичко това е гарнирано с много мобилни връзки, материали, горива и доста други разходи.

Аз мога само да кажа ,че се опитах да направя проста сметка и то само за плащанията към хора за Варна на база броя секции. Трябват поне около 500 застъпника и около 100 души за мобилната част. Това прави 600 човека по минимум 50 лева или около 30 000 лева. Ако сложем адвокати, офиси , коли и др. материали сумата набъбва зверски и това е само за деня на изборите.

Ясно че без пари не става.

Проблем 3

Начините на финансиране са само-финансиране, използване на спонсори.

За само финансиране етрудно да говорим. Използването на спонсори е ясно. В 99,9 % от случаите спонсорите са въпросните олигарси или икономически структури , които просто правят инвестиция и след това си търсят дивидентите. Тяхното финансиране обикновено струва я министерски или заместник министерски пост, разчистване конкуренти, печелене на проекти, създаване монополи и т.н.

 Явно и тук удряме на камък.

Изводите са малко неприятни защото се оформя кръг. За да направиш нещо трябват пари а те могат да дойдат основно от места пречещи на това да свършиш работа.



Тагове:   избори,   олигарси,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boykog1
Категория: Политика
Прочетен: 35359
Постинги: 37
Коментари: 14
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол