Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2013 09:57 - "социално правителство"-ама пари откъде
Автор: boykog1 Категория: Политика   
Прочетен: 267 Коментари: 0 Гласове:
0



До какво всъщност ще доведе „социалнот правителство“ на кабинета Орешарски? Ами най вероятно до аналогична ситуация ,каквато има в Гърция.

Ще увеличаваме, пенсии, майчински, социални, заплати и др.. По принцип нищо лошо няма. Надали има човек който не иска родители и баби да вземат прилични пенсии, хората от бюджетната сфера хубави заплати ,а да не говорим за насърчаване на майките и раждаемостта (виж социалните помощи са друга тема) но има едно голямо НО.

Тези пари трябва да дойдат от някъде. Това някъде е реалния бизнес генериращ приход от реална дейност. С това не искам да обидя другите сфери като полиция, администрация и т.н (макар ,че администрацията ни е множко май) , но истината е ,че техните възнаграждения и разходи се покриват от средства идващи от реалния бизнес и постъпващи в хазната под формата на данъци, такси и всякъкъв друк тип плащания към държавата.

Тоест „очевадния извод“ ,който управляващите (настоящи и предишни) не могат да не виждат е ,че има ли работеща икономика може да има и социална държава.

Ако  направим извадка какво е съотношението на заетите лица в бизнеса генериращ приход от реална дейност отнесено към сбора от пенсионери, администрация, безработно, социално слаби , полиция и т.н. резултата ще е страшен и доста показателен.

И къде „Илия на кирия“? Бизнеса се задъхва и буксува (да не кажа умира) под непосилни облагания под всякаква форма а подпомаганите са толкова подпомагани колкото да преживяват някак си. (Вярно е ,че и „братята“  от EU помагат колкото могат да ни товарят с допълнителни изисквания , сертификати и др. оскъпяващи продукцията ни и правеща ни неконкурентни ама нейсе).

Какво обаче правят в Правителството да изпълнят „социалната си политика „ (която пак е подхвърляне на шикалки), ами планират да вземат заем щото няма друг начин естествено.

А като свърши какво? Ами рефинансиране и така докато станем роби.

Вярно ,че държавата не може пряко до се намеси в бизнеса защото знаем всички какво ще стане. Едни кражби , източвания, шуробаджанащина направо свят да ти се завие но все пак има доста начини това да се случи. Купуване на акции, фондове, държавно-гарантирани зами от банки в социално значими сектори и стратегически проекти, посредничене при търсене на нови пазари и т.н.

Правилото е ясно-няма бизнес, няма данъци и резултата е бедна Държава.

Надали управляващите ни не знаят това (ако пък не значи надежда никаква) и въпроса е защо не работят в тази област ами само се карат пред медиите.

Волен Сидеров разбира се е над тези неща но той е друга тема и смятам ,че може да по падне в учебниците на Психиятрите.



Тагове:   бизнес,   правителство,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boykog1
Категория: Политика
Прочетен: 35367
Постинги: 37
Коментари: 14
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол