Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2013 11:25 - Бунтът на България
Автор: boykog1 Категория: Политика   
Прочетен: 534 Коментари: 0 Гласове:
1



Линка по долу води към една много интересна статия излязла във вестник Правда с заглавие „Безсмисления Бунт в България”

http://offnews.bg/index.php/224206/vestnik-pravda-bezsmisleniyat-bunt-v-balgariya

Смятам ,че статията е абсолютно коректна с  изключение на извода за „Безсмислен Протвст”.

Основния смисъл на протеста е ,че политическата върхушка (без значение ГЕРБ, БСП и т.н) трябва да започне да свиква с мисълта ,че е наблюдавана от гражданското общество и на база на това да осмисля ходовете си (имай в предвид опитите си за източване и кражби).

Те трябва да разберат ,че силата която ги издига а именно гражданите притежават и силата да ги свалят.

Останалите неща казани в статията смятам ,че са абсолютно верни. Европа е ОК но защо така умишлено бягаме от руснаците. Ето една статистика за чуждите инвестиции тази година:

„Осневният дял на преките чужди инвестиции през 2012 г. - 26 на сто, се падат на Люксембург, откъдето са влезли 382 млн. евро, следвана от Русия, откъдето са инвестирани 225 млн. евро или 15 на сто от общите чужди капитали. Инвеститори от Швейцария са оставили у нас 212 млн. евро (14%), от Германия – 177 млн. евро (12%), и Холандия – 168 млн. евро (11%).”

Само на мен ли ми прави впечатление но „нашия враг” Русия са инвестирали (въпреки спънките) повече от Германия и Холандия (посланиците на ,които са искрено съпричастни към нас).  Франция явно не е от силно инвестиращите при нас страни.

Проблемите на България са кристално ясни. Това не са цените на тока, горивото и т.н. Те са си нормални а проблема е бедността на Българите и невъзможността на 50 % да си плащат сметките , каквито и да са те. Господа управляващите може и да не ни залъгват с тия смешни неща като 5% намаление на тока. Гражданин с 500 лв заплата и сметка за ток 250лв надали ще цъфне и върже ако сметката му за ток падне с 12,5 лв. Изхода е само вдигане на заплатата или казано по друг начин с работеща икономика.

От тук идва и втория проблем ,че Икономиката няма как да заработи с „марионетно правителство” нямащо срам и респект към нищо ,както и ниско-квалифицирани министри.

Обяснете ми как може такова важно министерство като това на икономиката да бъде обединено с това на други две важни подразделения като туризма и енергетиката?

Друг е въпроса какъв е мениджърския опит на г-н Драгомир Стойнев (в продължение за темата на компетентността на управляващите).

Може да видите на линка по долу биографията му.

http://www.mi.government.bg/bg/teams-minister-1/dragomir-stoinev-21.html

Ами от това което аз Виждам практически опит липсва. По голямата част от биографията му е „специализирал” и народен представител, като междувременно между тия му дейност е бил и „експерт” (любимата ми длъжност използвана пр повече от описанието на опита на нашите министри на по 34-35 години). Ами нормално е да няма опит на тези години. Нищо лошо не виждам и господина сигурно е перспективен и умен мъж но според мен му е малко рано за Министър и то на Икономиката.

Докато има такива назначения и такъв морал ще бъдем в кръговрата избори –протести и пак отначало, а междувременно ще тънем в бедност което води и до обезлюдяване.



Тагове:   протест,   бунт,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boykog1
Категория: Политика
Прочетен: 35347
Постинги: 37
Коментари: 14
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол